Bliv klar til sommeren med rensning af tagrender og græspleje

Sommeren er lige om hjørnet, og det betyder, at man skal være klar til at nyde solen og varmen. Men først og fremmest skal ens bolig være klar til sommeren. Det kan være en god idé at gå igennem hus og have for at se, om der er noget, som trænger til en kærlig hånd. En af de ting kunne eksempelvis være rensning af tagrender på huset, som både bør renses og inspiceres før sommeren starter. Derudover kan det være super pænt at have en græsplæne, der står knivskarpt henover sommeren. Det kan man gøre ved at give plænen græspleje, som kan holde den pæn og sund. Det kan også være så meget andet, men når disse to ting bliver gjort, så bliver det hele mere indbydende at se på.

Bevar skønheden i haven hele sommeren – tips til rensning af tagrender og græspleje

En tagrende er et vigtigt element, da den hjælper med at lede vandet væk fra huset og forhindre mindre oversvømmelser. Det er derfor vigtigt, at man holder sine tagrender rene og fri for blade og andet skidt. Man skal starte med at kontrollere tagrenderne for eventuelle huller eller revner. Hvis der er nogen, skal disse repareres hurtigst muligt. Derefter skal man bruge en stige til at komme op på taget og fjerne alle blade og andet affald fra tagrenderne. Man bør gøre dette mindst én gang om året – helst to gange – for at sikre optimal funktion af tagrenden.

Når det kommer til græspleje, så er det vigtigt at holde sit græs sundt hele sommeren. Dette betyder regelmæssig slåning af græsset sammen med jordbearbejdning og ukrudtsbekæmpelse. Slåning af græsset bør ske cirka hver tredje uge i løbet af sommeren, mens jordbearbejdning bør ske mindst én gang om året – helst to gange. Endelig bør man huske på regelmæssige gødningspasninger for at holde sit græs optimalt hele året rundt!

Hvilke fordele er der ved rensning af tagrender og pleje af græsset

Der er mange fordele ved rensning af tagrender og pleje af græsset. Først og fremmest, så kan tagrensning hjælpe med at holde huset tørt og sundt. Tagrenderne fanger regnvandet, som ellers kunne løbe ned ad facaden på huset og skabe fugtskader. Yderligere kan det også være med til at forhindre alger og mos i at gro på tagstenene.

Når det kommer til pleje af græsset, så vil en god pleje af græsset give et flottere udseende til haven – især om sommeren, hvor græsplænen ofte er den mest dominerende del af haven. Yderligere vil en god pleje af græsset også øge dens levetid, da det holder jorden sundere og mere fugtig.