Det er vigtigt, at alle føler sig trygge i hjemmet

sammenhold

Når man endelig har fået det hjem, som man altid har drømt om, og man ovenikøbet har fyldt det op men en skøn familie – eksempelvis en partner og nogle børn, så er det også vigtigt, at man værner om dette og sørger for, at alle kan føle sig hjem.

Det lyder måske som om, at det er en selvfølge, at man føler sig hjemme i sit eget hjem, men sådan er det ikke altid. Det er noget, man skal gøre noget for. Man skal sørge for, at hjemmet er et sted, hvor der er plads til alle, selvom man er forskellige, og hvor man kan snakke om alt – også selvom det kan være hårdt.

Plads til samtale

Et hjem, hvor man føler sig tryg, er også et hjem, hvor man føler, at man kan snakke om alt – både de hyggelige ting fra hverdagen, men også de mere alvorlige ting. Udover at der skal være plads til mange forskellige emner, så er det også vigtigt, at alle er åbne for det, og at man tager sig tid i hverdagen til at høre, hvordan hinanden har det.

Når der går hverdag i den, kan det hele nemlig gå ret hurtigt, og her er det ekstra vigtigt, at man sørger for at lytte efter og prioritere hinanden, så man er sikker på, at der ikke pludselig er en, som går og har det ret skidt. Man skal passe på hinanden, når man bor sammen.

tomhed

Mange forskellige personer i det samme hjem

Hvis man er mange, der bor i det samme lille hjem, er det næsten ikke til at undgå, at det også er meget forskellige personer, der er samlet. Selvom I er familie og på den måde har mange af de samme værdier, kan det alligevel være meget forskellige interesser og hobbyer, som de forskellige i husholdningen har.

Derfor er det også vigtigt, at man er åbne for alle disse forskellige personer og sørger for, at alle er tro mod dem selv og tør være, dem de er i hjemmet. Hjemmet er trods alt det sted, hvor man gerne skal føle sig allermest tilpas.

Ekstra opmærksomhed på særlige situationer

I den ganske almindelige hverdag, hvor det hele kører, som det altid har gjort, er det naturligvis vigtigt, at man er opmærksom på alle i hjemmet. Der kan dog opstå nogle særlige situationer, hvor det er endnu mere vigtigt – det kunne eksempelvis være en eventuel skilsmisse. Det vil nemlig typisk tage meget hård på både børnene og de voksne i familien – særligt hvis der er tale om psykisk vold eller en forældrefremmedgørelse.

Psykisk vold bør man nemlig ikke undervurdere – det går nemlig ud over hele stemningen i familien, og især hvis der ikke bliver gjort noget ved det. Derfor kan du tage et kig på Skilsmissekonsulenten, hvor der netop er mulighed for at kigge nærmere på rådgivning til psykisk vold, og hvordan man tackler denne situation i forhold til stadig at have hjemmet som et trygt og roligt sted. Det handler om at skabe trygge rammer, uanset hvilken situation man skulle ende i.