Disse typer bor i Nørresundby

Der er lidt af en rivalisering mellem Aalborg og Nørresundby, der ligger på hver sin side af Limfjorden. Nørresundby blev i en periode medregnet i Aalborgs befolkningstal. Perioden løb fra 1981-2006, men nu er Nørresundby igen en selvstændig by. Men hvem er menneskerne på den anden side af Limfjorden egentlig?

De unge

Gennemsnitsalderen i Nørresundby er 41 år, og den største befolkningsgruppe er mellem 19 og 29 år gamle. Rigtig mange flytter til en lejlighed i Nørresundby, når de skal studere i Aalborg, så mange af beboerne er nye udeboere. De fleste studerende er under 30 og uden børn. Når man er i den her alder, er man meget social, så man kan nemt komme ind i nabofællesskaber, madklubber og lignende. Det er kulturelle mennesker, der går på museum, til koncerter, i biografen, tager til kunstudstillinger osv.

Singlerne

Der bor også en del singler Nørresundby. Det kan bunde i, at det er billigere at bo i lejlighed i Nørresundby, end det i Aalborg. Så hvis man bor alene, er det et økonomisk klogt valg. Singlerne vil du sikkert møde på cykel, hvor de fræser rundt i byens kulturtilbud. Du kan også møde dem inde i Aalborg, for det tager ingen tid at krydse broen på cykel, og wupti så står du i Danmarks fjerde største by.

Byboerne

Der er også den gruppe af mennesker, der bare godt kan lide at bo i byen. Det er ikke særlig mange store byer i Nordjylland, så byboerne holder til nær Aalborg. De bor altså bl.a. i lejlighederne i Nørresundby. Det er selvfølgelig alle aldre, der er en del af den her kategori, men de har alligevel nogle ting til fælles. De er alle sammen gode til at udnytte de fordele, der hører med til at bo i byen. Det gælder f.eks. offentlig transport, kulturtilbud og muligheden for at cykle til det meste.