Få styr på din have – se her hvordan

Trænger din have til en god oprydning og klargøring til sommeren? Det kan virke uoverskueligt, men kast et kig herunder, hvor du finder ud af hvorfor løvblæsere og løvsugere er som skabt til lige netop denne tjans.

Dette er forskellen mellem løvblæser og løvsuger

I dag har disse maskiner et væld af forskellige navne, bl.a. havestøvsuger. Mange af navnene indebærer ordet ”støvsuger”, men i realiteten har en løvblæser eller løvsuger intet med støv at gøre. Disse maskiner enten suger eller blæser blade og løv væk, og det er formålet med maskinerne.
En løvblæser blæser udelukkende bladene væk fra din terrasse eller have.

En løvsuger er anderledes og suger derfor bladene op i stedet for at blæse dem væk. En løvsuger kan også bruges som en løvblæser, hvis det vurderes nødvendigt. Ydermere, kan man finde løvsugere med en ekstra funktion, som gør det muligt at opsamle visne og dårlige planter. Denne funktion har egenskaben, at den ”bearbejder” planterne ved at opdele materialerne, inden det til sidst ender i opsamlingsposen.

Batteridrevet eller benzindrevet?

Først og fremmest er det værd at nævne, at du får en stor fleksibilitet når arbejdet kalder. Du vil kan nå hele din have rundt uden at skulle tænke på ledninger eller andet praktisk, og dette gør sig gældende uanset om du køber en batteridrevet eller benzindrevet løvsuger/løvblæser.

Den eneste forskel som du bør overveje nøje før du handler, er støjniveauet og suge/blæsestyrken. Det er hér, at en batteri- og benzindrevet maskine adskiller sig. Den batteridrevne løvblæser/løvsuger har en væsentlig mindre styrke end den benzindrevne arbejdshest, som har flere hestekræfter end batterierne. Dog har den benzindrevne et væsentligt højere støjniveau end den batteridrevne. For mange mennesker er disse to faktorer yderst vigtige og kræver ofte megen overvejelse. Tag dig al den tid du skal bruge for at vælge den helt rette maskine.

Plej løbende din have

Løvblæsere/løvsugere er generelt formidable til at vedligeholde haven og have en flot og ren græsplæne. Du kan løbende forhindre dannelsen af mos på din græsplæne, ved hele tiden at suge eller blæse løse plantematerialer væk. Samtidig kan du også fjerne plante- og blomstersamlinger omkring haven for at forhindre dræbersnegle i at invadere dit have og lægge æg.

Løvsugeren kan du i øvrigt også bruge til at opsamle større stykker som grankogler, træ og andre kviste. Husk, at hvis du suger plantematerialer op i opsamlingsposen, så giver det dig rig mulighed for at genbruge materialerne og forvandle det til en effektiv kompost. Det er også ganske miljøvenligt. Køb løvblæser hos Kalundborg Skov, Park, Have. Tjek det store og kvalitetsfulde udvalg ud, og bliv endnu klogere på maskinerne.