Har du besøg af mus i dit hus?

Musen kan godt se sød og uskyldig ud, men den er langt fra uskadelig – specielt hvis den først har fået adgang til din bolig. Den lille gnaver udgør nemlig en stor sundhedsrisiko og kan også gøre stor skade på din bolig. Musen bærer på adskillige sygdomme, som kan gøre os sengeliggende, og så kan musen også godt lide at tygge og gnave i stort set alle materialer.

Du har derfor ikke lyst til at have besøg af mus i din bolig – men det er langt fra alle, der er klar over det, når de har uønskede besøg. Vi har derfor her fundet frem til de mest gængse tegn på mus i boligen samt den mest effektive metode til bekæmpelse af mus.

Tegn på mus

Mus holder sig skjult i løbet af dagen og er aktive om natten – men du kan sagtens finde tegn på museaktivitet i løbet af dagen, hvis du blot ved, hvad du skal kigge efter.

Ekskrementer

Mus efterlader mellem 50-80 ekskrementer pr. nat, og dem kan du ofte finde inden i eller oven på skabe eller langs fodpaneler.

Kradselyde

Musen er nataktiv, så du vil ofte høre kradselyde om natten. Det kan være lyde mellem skillevægge, under gulvbrædderne i sænkede lofter eller i kælderen eller på loftet.

Fodspor og halemærker

I støvede omgivelser vil du hurtigt kunne se f.eks. fodspor og halemærker fra mus. I andre omgivelser kan du med fordel kontrollere om der er aktivitet ved at drysse f.eks. mel eller talkum ud og tjekke for spor næste dag.

Stærk lugt

Mus urinerer ofte og urinen har en stærk ammoniak-lignende lugt. Jo stærkere lugten er, jo tættere er du på musseaktivitet.

Effektiv bekæmpelse af mus

Der findes mange tips og tricks til at slippe af med mus, men mange af disse metoder er dog ikke særlig effektive og kan være decideret skadelige. En almindelige metode er f.eks. gift, som måske slår nogle mus ihjel, men de dør rundt omkring i din bolig, og det betyder, at der stadig vil være en frygtelig lugt i boligen.

Det anbefales i stedet at bruge et ultralydsapparat som Gnaversirenen. Gnaversirenen udsender en højfrekvent lyd, som stresser musene og skræmmer dem langt væk fra din bolig og sikrer, at de heller ikke kommer tilbage igen. Gnaversirenen er effektiv til formålet – helt uden bivirkninger. Den kan ikke høres af mennesker – og den generer heller ikke hverken hund eller kat.