Hvad skal du tænke på, når du skal indrette et kontor?

Kontorindretning er en meget vigtig disciplin, da kontoret er et sted, hvor mange mennesker skal trives og kunne koncentrere sig for at få arbejdet gjort. Det bør derfor være en topprioritet i virksomheden, så kontoret danner en funktionel, komfortabel og inspirerende ramme for alle virksomhedens medarbejdere. Det kan nemlig koste dyrt på bundlinjen, hvis de ansatte ikke har det godt på arbejdspladsen. Vi har derfor her samlet 4 ting, som du skal være opmærksom på, når du skal indrette et kontor.

Sørg for god arbejdsbelysning

Belysningen har stor betydning for arbejdsforholdene, og det er derfor vigtigt at sikre den rette arbejdsbelysning på hele kontoret. Det handler her ikke kun om at skaffe de rette lamper, men også om at udnytte det naturlige lysindfald. Solen er dog ikke altid til stede, og det er derfor essentielt, at der er tilstrækkeligt med lys til at lyse kontoret op selv i mørke tider. Det er her en god idé at gøre det muligt at justere på, hvor meget lys, der kan være tændt ad gangen. På den måde kan belysningen tilpasses således, at der er den nødvendige belysning fra både lamper og det naturlige lysindfald.

Indret med lydabsorbenter

Hvis der er tale om et såkaldt storrumskontor, hvor der er flere medarbejdere, der har deres faste pladser, kan støj være et stort problem. Støj virker forstyrrende og kan bryde koncentrationen, og det går ud over produktiviteten. Det er derfor her en god idé at indrette med lydabsorbenter, som f.eks. akustikvægge, så lyden ikke bliver reflekteret rundt i rummet. Det forbedrer også den samlede akustik i rummet.

Sørg for gode kontormøbler

Medarbejderne bruger mange timer i løbet af en uge ved skrivebordet i deres kontorstol. Kontormøblerne har derfor stor betydning for medarbejdernes produktivitet. Det er her absolut essentielt at sørge for at alle medarbejdere har komfortable kontormøbler, så der ikke opstår arbejdsskader eller ubehag i løbet af dagen, som kan føre til et fald i koncentration og produktivitet. I mange tilfælde betyder det et hæve-sænkebord samt en ergonomisk kontorstol, som passer til den enkelte persons behov.

Gør virksomheden indbydende

Medarbejderne er naturligvis de primære personer, som en effektiv kontorindretning skal gavne. Det er dog ikke de eneste. Det kan være en god idé at tænke over førstehåndsindtrykket hos besøgende som f.eks. kunder og samarbejdspartnere. Hvis man har plads til det, kan det være en god idé at indrette kontoret med et velkomstområde med f.eks. en reception, et sofaområde og en kaffemaskine. Det giver en indbydende velkomst til alle besøgende.

Hvis du har brug for hjælp, kan du få råd og vejledning til kontorindretning hos Haubjerg Indretning.