Hvordan finder du det rigtige gulv?

Hvad er det rigtige gulv og hvordan finder du det? Det giver FlotteGulve dig her nogle tips til.

Overordnet set så er det rigtige gulv et gulv, der kan klare de udfordringer gulvet vil møde, der hvor det bliver lagt og som samtidigt visuelt passer til din smag og til det look, du ønsker at skabe. Derudover skal gulvets pris selvfølgelig også passe til dit budget. Går de tre faktorer hånd i hånd, så har du fundet det rigtige gulv.

Det rette gulv til det rette formål

Der findes en lang række forskellige gulvtyper med hver deres fordele og ulemper. Samtidigt findes gulvtyperne i forskellige slidstyrker.

Når du skal købe et nyt gulv er noget af det første du skal tage stilling til derfor, hvor skal det nye gulv ligge og hvilke krav betyder det, at der stilles til gulvet. Et gulv, som bliver anvendt til erhverv vil således blive udsat for mere slid end et gulv i en privat bolig. På samme måde vil et gulv i køkkenet bliver udsat for langt mere end gulvet i soveværelset. Også hvem der bor i en bolig har betydning for, hvor meget et gulv udsættes for.

Det kan derudover godt betale sig at have med i dine overvejelser, hvor meget tid du er villig til at bruge på dit gulv, da der er stor forskel på, hvor meget pleje og vedligeholdelse de forskellige gulvtyper kræver.

Det rette udseende og den rette pris

Når du har fundet en gulvtype, der kan klare de krav du har til, hvad gulvet skal kunne klare, så er det tid til at se på gulvet udseende.

Uanset, hvilken gulvtype du har valgt, så vil du have mange forskellige gulve at vælge imellem, så her handler det bare om at finde et gulv, der passer til din smag og som matcher den indretningsstil du har valg.

I forhold til prisen på gulvet, så kan det godt betale sig at have en klar ide om, hvad gulvet maksimalt må koste, så du ikke ender med at falde for et gulv, der ikke matcher budgettet. Her er det også vigtigt at huske, at der kan komme udgifter til eksempelvis dampspærre, underlag og lignende oven i prisen.