Minigraveren – en alsidig hjælper

Når du skal ud og investere i en ny minigraver, vil du naturligvis gerne have fingrene i den rette model. En hvilken som helst form for investering i en industrimaskine vil typisk være omkostningstung, hvorfor det er essentielt at finde en model, der kan løfte dens arbejdsopgaver.

Leder du efter en minigraver til salg, kan det være en god ide at se dig om efter en alsidig maskine. Med det menes der en, der kan tilknyttes det rette tilbehør, men også har den rette maskinkraft og desuden tilbyder manøvredygtighed.

Styrke og præcision er vigtigt – men husk at regne på omkostninger

Styrke og præcision er noget af det vigtigste, når din minigraver skal arbejde i det daglige. Hertil må prioriteterne være, at du får mest mulig ydelse for mindst muligt brændstof. Af samme årsag er brændstoføkonomi et parameter, der er kommet øget fokus på de senere år.

Omkostningerne er altid en faktor, der må medregnes, hvorfor også servicering og oppetid skal indregnes i din samlede vurdering. I den forbindelse er det værd at undersøge, om det sted, hvor du kigger på maskinen, også har en god serviceaftale, såfremt du ikke selv kan varetage denne del i egen virksomhed.

Tilbehøret – det der gør en god maskine glimrende!

Der kan være mange situationer, hvor en minigraver skal kunne udgøre en multimaskine og ikke bare grave, men også løfte, nedbryde eller skubbe.

Derfor skal din kommende maskine naturligvis kunne tilkobles det værktøj, du har brug for i hverdagen. De meget varierende bygge- eller nedrivningsopgaver kan afhjælpes, hvis du kan sætte det rette udstyr på din minigraver og trække på hjælp derfra.

Minigraveren er dog ikke meget bevendt, hvis ikke den også i sin fysiske størrelse og fremkommelighed passer til området, hvor den skal operere. Derfor må du huske at tænke i kompakthed, så maskinen f.eks. kan komme igennem en port eller dør m.m.

Vær desuden opmærksom på komforten på maskinen. Husk der skal sidde en person og betjene den, hvorfor ergonomien også skal indtænkes.