Sådan får du en hyggelig stue

Hygge er højt på danskernes prioriteringsliste, og her handler det altså ikke kun om når vi er ude og iblandt venner. Det handler i høj grad også om vores indretning – især i det rum, hvor vi tilbringer mest af vores tid derhjemme, nemlig stuen. Vi har derfor her samlet nogle tips og tricks til, hvordan du får en hyggelig stue derhjemme, så du kan nyde hvert minut, du tilbringer der.

Få mest muligt ud af det naturlige lys

Naturligt lys er ideelt til at skabe en god atmosfære. Vi opfatter nemlig et lys og luftigt rum som værende mere indbydende end et mørkt rum – primært også fordi et mørkt rum virker mindre og mere indelukket. Du kan få mere ud af det naturlige lys på flere måder. Du kan f.eks. male væggene hvide og prioritere lyse møbler, så lyset reflekteres fint rundt i lokalet. Du vil blive overrasket over, hvor meget det kan gøre blot at fjerne nogle mørke træreoler og en mørk lænestol eller sofa.

Indret med hyggelige siddepladser

Hygge er forbundet med at smide sig på sofaen eller sætte sig i en behagelig lænestol, og siddepladserne er derfor essentielle for en hyggelig stue. Topprioriteten bør her være at vælge nogle møbler, som er absolut behagelige at sidde/ligge i, så du ikke ender med at få ondt i ryggen. Det behøver ikke engang være en lænestol. Mange vælger faktisk at indrette stuen med en hængekøje, da den er ekstremt behagelig og giver god støtte – og så er det jo også det perfekte sted at nyde en god bog eller en podcast. Hos Brugskunst.dk finder du et stort udvalg i hængekøjer.

Vær bevidst om dit farvevalg

Selvom hvide vægge og lyse møbler er det bedste valg til at få masser af naturligt lys ind, behøver det samme dog ikke gælde pyntegenstande. Det kan dog her være en god idé at vælge rolige, neutrale toner, da det er afslappende og behageligt – især i et rum, hvor man skal kunne koble fra og lade op. Hvis du vælger en mere udfarende farve, bør du dog gennemføre det i hele rummet – det kan ellers virke rodet og usammenhængende.