Sådan får du mere lys i haven

I Danmark elsker vi at dyrke vores haver. Faktisk er det noget af det, vi rigtig godt kan lide at bruge vores tid og penge i. Særligt i disse lidt anderledes Corona-tider, har mange af os valgt at sætte fokus på at gøre hjemmet og den tilhørende have bedre at bo i. Og hvorfor ikke? Vi har ikke haft mulighed for at rejse ud som vi plejer, men er tværtimod blevet bedt om at forholde os mere hjemme end vi normalt ville gøre.

Mange af os vil naturligvis gerne have en have, hvor der summer af liv, når vi opholder os der. Et af de vigtigste elementer i den forbindelse er, at der er lys i haven. Det naturlige lys er ikke bare en forudsætning for, at vores græs og planter vokser, men også at der er lyse timer i det meste af døgnet, så vi kan opholde os der.

For at få mere lys i haven kan det dog ofte være nødvendigt at bestille topkapning af træer. Det betyder, at man ringer efter en haveservice, der kommer ud og trimmer trætoppene, enten hvis de er for kraftige eller hvis træerne f.eks. er syge eller der kan risikere at falde grene ned på hus, bil m.m.

Dette betyder, at der kommer mere lys frem til selve haven, hvormed man kan opholde sig der i mere lys. Man skal dog passe på med selv at give sig i kast med at trimme sine trætoppe, da det kan være farligt. Ofte foregår det højt oppe og kræver brug af en kædesav. Den kombination kan ende galt – særlig hvis man ikke har erfaringen på sin side!

Lys er også belysning i mørke!

Foruden at skabe mere naturligt lys ved at gøre det muligt for sollyset at trænge ind til haven, kan man investere i lamper.

Når man taler om det kunstige lys, er det dog vigtigt, at det ikke er en belysning, der netop virker kunstig, da det simpelthen dræber hyggen. Vælg derfor et mere diskret lys, der har rette skær og dybde. Vælg desuden gerne LED-lys, der har et lavere forbrug.

Vær desuden opmærksom på, at du altid kan supplere med f.eks. pyntelys i form af lyskæder i træer, buske m.m.