Skab en hyggelig have for hele familien

En have kan være et af de dejligste steder at tilbringe sin tid, når det er forår og sommer. For man kan tilbringe mange hyggelige timer med venner og familie i en have, hvis vejret viser sig fra sin bedste side. Så hvorfor ikke sætte de bedste rammer for hyggen og optimere din have, så den er klar til at rumme adskillige mindeværdige stunder i sommerhalvåret? Men hvordan kommer du i gang? Det kan du blive klogere på i denne guide, hvor du selvfølgelig ikke behøver at følge alle forslagene, men blot dem der vækker din interesse. 

 

En trampolin til børnene

Det vil vække stor glæde hos børnene med en trampolin til haven. Derudover skaber en trampolin muligheden for at børnene får bevægelse, frisk luft og D-vitamin. Det er dog en god idé at grave trampolinen ned eller investere i et sikkerhedsnet, så det bliver en sikker oplevelse for børnene. Der er mange muligheder for leg på en trampolin, og det kan være, at børnene opdager, at de har skjulte evner inden for springgymnastik, hvis I beslutter jer for at få en trampolin til haven.  

 

Et sted at samles omkring

En anden sikker vinder i haven er et bålsted, der skaber hyggelige rammer for socialt samvær og kan være med til at forlænge aftenerne, da man kan varme sig ved den knitrende ild. Et bålsted skaber derudover de perfekte forudsætninger for at lave skumfiduser og snobrød, og selvom man måske lugter af røg, når man har siddet omkring et bål, er det altid hyggen værd.

 

Vildmarksbad

Dette forslag befinder sig i den lidt dyrere prisklasse men med god grund. For et vildmarksbad kan bruges hele året og skabe en følelse af wellness og luksus, som det er muligt at opnå i sin egen have, når man har tid og lyst til at koble af. 

 

Shelter

Hvis der er plads i haven, kan man skabe mange hyggelige minder med en shelter, som ikke engang behøver at være særligt stor. En shelter skaber forudsætningerne for, at man kan sove udenfor, hvis man har mod på det. Dette kan være dejligt på sommeraftener, hvor det er for varmt at sove indenfor og være en oplagt mulighed for at komme tættere på naturen, som ikke altid er muligt i en travl hverdag. 

Forhåbentlig er du blevet en smule klogere på, hvordan du kan optimere haven, så den er sjov for hele familien at opholde sig i nu, hvor foråret er kommet og sommeren er på vej