Skal køkkenet endelig skiftes ud?

Hvis du skal skifte dit køkken ud med et nyt, så står du overfor et spændende projekt som du i høj grad kan sætte dit eget præg på – men som også kan virke som en uoverskuelig opgave. Når køkkenet skal skiftes ud, er det vigtigt at holde hovedet højt og se usete problemer som en udfordringe, fordi dem kommer der nok af.

Tegn de overordnede linjer

Det første du skal gøre, er at tænke i de mere overordnede linjer. Overvej ting som f.eks. hvor mange der skal benytte køkkenet, hvor meget du vil opholde dig i køkkenet og hvilke køkkens relaterede aktiviteter du kommer til at lave mest. Hvis du f.eks. har et forholdsvis lille køkken, men ønsker at gøre køkkenet til et opholdssted for gæster eller familie, kan du med høj sandsynlighed skabe et køkken alrum. Dette vil kræve at du fjerner en væg, men det vil ofte kunne lade sig gære da de omkringliggende vægge sjældent har bæreevne. Derudover skal du tænke på dine madlavningsvaner. Bager du ofte, eller er den en bestemt type aftensmad du godt kan lide at lave? Hvis det første er tilfældet, kunne du måske overveje at indbygge en køkken ø, som gør at du har massere af plads at bage på. Er pizza din livret, kunne du overveje en specialbygget ovn.

Skab dit eget udtryk

En ting er, at køkkenet skal opfylde de praktiske behov og optimeres herefter. Men dit nye køkken skal selvfølgelig også fryde dine øjne. Det gør du ved at vælge lækre materialer og smukke skabe, se bl.a. skabsdesign.dk for at finde præcis hvad du ønsker. Der er mange forskellige udtryk at vælge mellem. Overordnet kan du overveje, om du ønsker et moderne, minimalistisk og skandinavisk design eller om du er mere til et retro look. Disse overvejelser skraber kun overfladen af muligheder. Det vigtigste råd: tag dig god tid.