Bliv klogere på advokater og jurister

En gang i mellem ender man i en situation, hvor man får brug for en advokat eller en jurist. Men hvad er forskellen egentlig på en advokat og en jurist? Dette vil du blive klogere på i de nedenstående afsnit. Advokatfirma Bale er eksempelvis et firma, der har forskellige advokater ansat til at hjælpe dig, hvis du får brug for en advokat i Herning eller omegn.

Har jeg brug for en advokat eller en jurist?

Ovenstående er et typisk spørgsmål, der bliver stillet, da det kan være svært at kende forskel på en advokat og en jurist, hvis man ikke har et indgående kendskab til begreberne i jurafaget. Hvad du har brug for afhænger af din situation. Som tommelfingerregel skal du bruge en advokat, hvis du skal repræsenteres i retten. En jurist kan ikke repræsentere dig i retten. Så det er afhængig af din situation, hvorvidt du har brug for en advokat eller en jurist.

Hvad er en advokat?

En advokat er først og fremmest en beskyttet titel. Alle og enhver kan ikke bare kalde sig for advokat. Før man retteligt kan kalde sig for advokat, skal man have fuldført en relevant uddannelse, som i dette tilfælde er en kandidat i jura på et landets universiteter. Efterfølgende skal man gennemføre en treårig advokatuddannelse, hvorfor uddannelsen som advokat er en af de længste uddannelser i Danmark.

Hvad er en jurist?

I modsætning til advokat er jurist ikke en beskyttet titel. Det betyder, at alle i teorien kan kalde sig for jurist. Det er dog ikke sådan det forholder sig i Danmark. Jurister er oftest altid uddannet fra jurastudiet, men titlen som jurist kan også fås på andre måder som eksempelvis gennem relevante handelsskoler. Der er dog den forskel, at man automatisk frabeder sig rollen som advokat, hvis man ikke tager uddannelsen gennem jurastudiet.