Sæt dig ind i dit elforbrug

Dette indhold er sponsoreret.

For at kunne finde det bedste og billigste elselskab med den aftale, som passer bedst til dig og din husstand, er det en god idé, hvis du sætter dig ind i din husstands elforbrug. Du skal altså finde ud af, hvor mange kilowatt-timer din hustand ca. bruger på et år. Det kan du finde ud af ved at tjekke din elregning eller se den seneste årsopgørelse, som er lavet over dit elforbrug. Du kan også ofte følge med i dit elforbrug, hvis du logger ind på din nuværende leverandørs hjemmeside.

Find et billigt elselskab

Når du skal finde et billigt elselskab, kan det være lidt af en jungle. Derfor kan det være en god idé at sætte sig nogle kriterier for, hvad der er vigtigt, når du skal vælge strøm fra et billigt elselskab. Kriterierne kan eksempelvis være:

  1. God kundeservice

Det er altid dejligt med en god kundeservice, hvis man har spørgsmål eller brug for råd og vejledning omkring sit strømforbrug. Det er desværre bare ikke alle elselskaber, som yder dette. Er dette vigtigt for dig, så undersøg det, inden du vælger dit elselskab.

  1. Billigt elselskab

Nogle gange kan det vigtigste blot være, at det skal være et billigt elselskab. Hvis dette er sagen, skal du blot danne dig et overblik over det billige elselskabs priser.

Det kan du gøre for at spare på el i din husstand

Har du et billigt elselskab og fuldt overblik over dit forbrug, behøver du måske ikke læse videre. Er du derimod nysgerrig på, hvad du kan gøre bedre og derved sænke dit elforbrug, så læs endelig med!

  1. Husk at slukke for lyset

Ved at slukke for lyset i et rum nedsætter du dit elforbrug. At have lyset tændt i et rum, du ikke befinder dig i, er ligesom at fyre for spurvene

  1. Vask tøj om natten

El er oftest billigst om natten, og ved de fleste vaskemaskiner kan du tidsindstille, hvornår den skal starte. Det er også besparende, hvis du vasker tøjet på en så lav temperatur som muligt.

  1. Tænd opvaskeren om natten

Eftersom at el er billigst om natten, da der ikke er lige så stor en efterspørgsel på den, kan du med fordel tidsindstille din opvasker til at vaske om natten. Så vågner du også op til rent service.

  1. Brug energipærer (LED)

Den kendte sparepære er blevet udfaset i 2021, og miljøstyrelsen anbefaler nu LED-energipærer. Disse pærer bruger ca. 25 % mindre strøm end en sparepære. Derudover har de en levetid på 10-25 år.

  1. Når du køber nye hvidevarer, så køb A+++

Hvidevarer af forskellige slags med mærket A+++ giver dig en betydelig besparelse på el gennem deres levetid. De er oftest lidt dyrere end A+, men det er en investering, som godt kan betale sig i længden.

  1. Sluk for eldrevne apparater, som står på standby

Dette kan eksempelvis være TV eller radio.

  1. Kog kun det vand, du reelt skal bruge, og kom låg på gryderne

Når du koger vand, om det er i gryde eller elkedel, så kog kun det vand, du skal bruge. Der er ingen grund til at bruge energi på noget, du alligevel ikke skal bruge. Derudover kan du også spare på energien, hvis du lægger låg på dine gryder, når de er i brug.