Har dine aktiviteter givet dig ondt i skulderen?

Visse aktiviteter kan give dig ondt i skulderen.

Der findes mange forskellige skuldersmerter, og forskellige årsager til, at vi ender med at få ondt i skulderen.  Der er ligeledes mange bud på, hvad der skal til for at fjerne smerten. En af de mest effektive måder at afhjælpe smerter i skuldrene er ved at gå til en kiropraktor.

For en kiropraktor har metoder, der ikke blot lindrer smerter, men rent faktisk behandler problemet for at løse det. Og en kiropraktor har en uddannelse og autorisation, der gør dem specialister i bevægeapparatet. De behandler årsagen til dine skuldersmerter, og fokuserer på hvordan skuldrene fungerer i samspil med resten af kroppens muskler og led som en enhed. Læs videre her, og få eksempler hvordan kiropraktorer kan afhjælpe 2 slags smerter i skuldrene.

Hvorfor får du smerter i skuldrene?

Det er typisk på grund af enten en irritation i muskler, led eller nerver i området omkring skuldrene, eller inflammation i slimsækkene mellem knogler, muskler og sener, at du får smerter i dine skuldre. Hvis du oplever smerter og går til en kiropraktor, vil kiropraktoren undersøge dig og finde frem til, hvad der netop er årsagen til dine skuldersmerter.

Derefter bliver der skræddersyet et behandlingsprogram til dig. Det vil typisk bestå af kiropraktisk behandling, som kan være led-manipulation eller massage, og det vil typisk suppleres med et program af blandt andet øvelser, som du skal lave derhjemme, med henblik på at fjerne årsagen til smerterne. De næste afsnit vil gennemgå to typer af skuldersmerter, og hvordan en kiropraktor behandler dem.

1: Tendonitis

En af årsagerne til dine smerter i skuldrene kan være tendonitis. Tendonitis er inflammation af en sene, og det kommer af, at senen er blevet overbelastet af langvarige bevægelser, der er blevet gentaget mange gange. Du vil ved denne smerte have meget ondt, når du bevæger den sene der er irriteret. Når der opstår inflammation i det væv, der forbinder muskler med knogler, får du stærke smerter, som nogle gange kan forhindre, at du overhovedet kan bevæge skulderen. Det er også grunden til, at tendonitis kræver behandling, og ikke bare kan gå i sig selv.

En kiropraktor vil kunne se tendonitis i en røntgen-undersøgelse i kiropraktorens klinik, eller ved at henvise til en MR-scanning, der skal foregå på sygehuset. Dernæst vil kiropraktoren lave en behandlingsplan med henblik på at fjerne inflammationen. Det kan gøres ved hjælp af massage eller kuldeterapi blandt andet. Efter behandlingen af inflammationen vil kiropraktoren kunne gå videre med ledmanipulation og udstrækningsøvelser. Kiropraktoren vil også instruere dig i, hvordan du ændrer den måde, du udøver bestemte opgaver på, så du ikke risikerer at gentage det, der fik smerten til at opstå i første omgang.

2: Rotatorcuff skade

Rotatorcuffen er en muskelgruppe af fire muskler, der sidder i skulderen, og kan gøre sådan så din arm kan rotere opad og udad.  En skade i rotatorcuffen skyldes inflammation i muskelgruppen, som giver smerter i skulderen, og kan blandt andet ses, hvis det er umuligt for dig at klø dig på ryggen eller få armene over hovedet. En rotatorcuff skade forbindes typisk med en skade, der skal behandles med operation. Men det skal den ikke som udgangspunkt, da det kan være lige så virkningsfuldt at benytte kiropraktisk behandling.

En kiropraktor behandler rotatorcuff skade ved at løsne muskelspændinger gennem massage, og i nogle tilfælde benytte ultralyd til at reducere inflammationen. Når kiropraktoren har fået succes med at give fleksibilitet til skulderen og afhjælpe smerten, vil kiropraktoren kunne give dig nogle genoptræningsøvelser Disse øvelser skal du lave for at gøre musklerne omkring skulderen stærke. Der vil skulle en operation til, hvis det efter 6 måneder viser sig, at smerterne ikke er gået væk, men det er kun i få tilfælde, at det sker. I de fleste tilfælde vil denne kiropraktiske behandling fjerne årsagen til smerter i skuldrene som skyldes rotatorcuff skade.