Sprængning – en hjælp til det grove havearbejde

Det er efterhånden blevet ganske almindeligt, at man benytter sig af sprængning som en metode til at bortsprænge uønskede genstande i forbindelse med husbyggeri eller havearbejde.

Det trods alt utraditionelle haveredskab, bliver brugt til at gøre bugt med genstridige rødder og rodnet, som ville kræve time- til dagevis af manuel arbejdskraft at fjerne – eller leje af dyre entreprenørmaskiner. Er du mest til løsningen med maskiner, kan du se mere hos AP Maskiner, der udmærker sig i dette felt. Ulempen ved at få maskiner i haven kan dog være, at de tunge redskaber kan efterlade spor på plænen – mens nogle haver slet ikke tillader adgang, hvis de er at finde bag en hæk eller et hegn.

Af samme årsag kan sprængning være den mest gangbare vej, når rødder eller rodnet skal fjernes permanent.

Sådan foregår det

Når man bestiller sprængning til haven, er der ikke længere tale om en meget dyr udgift. Metoden er blevet så udviklet, at den er relativ billig ift. hvad man ellers skulle bruge af tid og kræfter på at få fjernet rødderne i haven. Ladningen vil også være til at styre præcist, så det kun påvirker det rette område, og så der ikke kan mærkes andet end små vibrationer omkring – uden fare for at gøre skade på andet i haven eller kloak, sokler, murværk m.m.

Ved at kontakte en serviceudbyder som f.eks. https://sprængning.nu/ kan du let bestille tid hos en ekspert, som kommer ud og fjerner rodnettet. Processen er simpel og virksomheden medbringer udstyr til at indkapsle de elementer, der skal fjernes, så fragmenter ikke spredes.

Det vil også være virksomheden, der hjælper med at indhente evt. tilladelser. Du skal som forbruger med andre ord blot booke en service, så er der taget hånd om resten.

Dine naboer behøver heller ikke at frygte det, hvis de hører, du skal have bortsprængt en bambusbusk, træstub eller lignende. Der vil kun være et hurtigt brag, der ikke er højere end noget af det man hører en nytårsaften. Sikkerhedsafstanden er også minimal, da ladningen er målrettet, og fordi man som nævnt afskærmer området, skal naboen heller ikke være bange for af få skudt genstande over på deres grund.