Lyder det nobelt at blive jæger? Tag jagttegn

Vidste du, at danske jægere tjener en vigtig funktion i forhold til at holde vildtbestande nede? Den tanke kan måske virke ulogisk, da et økosystem vel kan holde sig selv i balance. Men virkeligheden er, at menneskelig infrastruktur og landbrug tilgodeser visse dyrearter over andre, og jægere er så med til at modvirke dette. Pludselig lyder det ret nobelt at blive jæger og at tage på jagt, ikke sandt?

Er det svært at tage jagttegn?

For at kunne tage på jagt, skal du have et jagttegn. Sådan ét tages ved at hoppe på et jagttegnskursus for at få den undervisning i teori og praksis, du skal have modtaget for at kunne tage jagtprøven. Er det svært at bestå jagtprøven? For nogle er det, fordi du for det første skal kunne svare rigtigt på en række spørgsmål, der bl.a. tester dit kendskab til de regler, der gælder for jægerne, og hvad de må.

Hvad hvis du dumper?

Efter at have bestået den teoretiske prøve, kommer den praktiske prøve, hvor du skal demonstrere korrekt våbenhåndtering både ved færdsel og ved skud. Dumper du jagtprøven, så kan du bare tage den igen et andet tidspunkt. I den forstand er det lidt som køreprøven – holder du modet oppe og lærer af de fejl, du begik ved den eller de tidligere prøve(r), så kommer du nok i mål på et tidspunkt.

Glem ikke skydeprøven

Nu er du ikke klar til gå på jagt med våben, bare fordi du har bestået jagtprøven. Tegnet giver nemlig bare ret til at eje et jagtvåben og træne med det. Ønsker du at blive én af de jægere, der tynder ud i vildtbestande, skal du bestå en skydeprøve. Hvilket våben du skal bruge til skydeprøven, afhænger af hvilket våben du agter at jagte med. Vejen til jagtturene er lang. Mod på den? Så få dit jagttegn.