Bad i naturskønne omgivelser hele året rundt

Der er i dag mange, der et blevet glade for at tage sig et dyb i noget frisk vand – året rundt.

Om sommeren er der intet, der synes mere svalende end at lade sig sænke ned i noget køligt vand for på den måde at kunne ånde lettet op i heden, mens det om vinteren kan være mindst lige så befriende.

Som vinterbader oplever man, hvordan pulsen kommer helt i vejret, mens kroppen vækkes på ny, før man søger mod varme i blandt andet en nærliggende sauna.

Efterhånden sprøjter det derfor op med lokale klubber til badning året rundt.

Find oasen midt i Rold Skov

Og det er også noget, der gør sig gældende i Rold Skov.

I det nordjyske er der nemlig her tale om det ideelle sted for badning året rundt. Her finder du nogle smukke og naturskønne omgivelser, der opfordrer til tid ude i det fri. Derfor kan du lade dig betage, mens du dypper dig i vandet i St. Øksø, der findes beliggende midt i Rold Skov.

Derudover er vandet rent og dermed ideelt for badning blandt både børn og voksne.

St. Øksø rummer en sjælden naturtype

Vandet i St. Øksø synes brunt, og mange springer derfor en tur i vandet over. De mener, at det er beskidt, og derfor er det ikke lysten, der overtager. Sagen er dog en helt anden.

Med St. Øsø er der nemlig tale om en meget sjælden naturtype. Vandet er blevet farvet brunt på grund af et højt indhold af den syre, som der kaldes for humussyre. Den er helt ufarlig, og derfor er vandet så rent, som det kan blive.

Når du tager en tur i St. Øksø – hvad end det er om sommeren eller om vinteren, bader du således i et helt særligt naturfænomen, som der ikke findes mange andre steder.