Gode steder til SUP

I Danmark er vi aldrig langt væk fra vandet, uanset hvor vi befinder os. Det er selvfølgelig et kæmpe plus, hvis du er til vandsport. Vandsporten, Stand Up Paddle, som kræver brug af et SUP board er steget stødt over de sidste par år, og det er tydeligt at mærke.

Noget af det fede ved Stand Up Paddling er, at du i princippet kan SUP, hvor du har lyst til. Du kan både SUP i søer, Københavns kanaler, langs åer eller på havet. Det eneste du har brug for, er et SUP board og en paddle. Der er ingen grænser – kun viljen der taler.

Der er mange forskellige discipliner indenfor SUP sporten. Det kan f.eks. være bølgesurfing, yoga eller ræs. Læs med her og bliv klogere på vandsporten, opdag nye måder at tilgå den på samt oplev nye, flotte og naturvenlige områder at SUP i.

Sup board i Jylland

I Jylland findes der mange fantastiske steder at stå på SUP board. I særdeleshed hvis du gerne vil prøve kræfter med bølgesurfing. Det er altid en god idé at udforske sine evner på SUP board og prøve nye grene af vandsporten af.

Klitmøller på den danske vestkyst er Danmarks svar på Hawaii, hvorfor det også går under navnet, ‘Cold Hawaii’. Klitmøller er uden tvivl det bedste sted i Danmark, hvis man vil prøve kræfter med bølgesurfing. Der er altid en fed surfer stemning, mange på vandet og behjælpelige mennesker, hvis du støder ind i problemer.

Hvis du bevæger dig længere nordpå, ender du i Løkken. Her finder du også fantastiske bølger, som er nemmere at tilgå end i Klitmøller. Med North Shore Surf butikken lige ved siden af vandet, er der direkte adgang til varme og hygge efter en god omgang surfing.

Hvis du har set dig lun på ræs-disciplinen, er Limfjorden det rette valg. Her møder du ikke de samme store bølger, som du kan gøre ved Vesterhavet og derfor tilegner det sig også mere til ræs. Find en solskinsrig, vindstille dag og giv den gas på dit SUP board.

Sup board på Sjælland

Hvis du er ny til Stand Up Paddling, anbefaler vi altid, at du finder nogen, som kan sætte dig ordentligt ind i sporten. Sikkerheden er det vigtigste på vandet, og derfor er en grundig gennemgang af forhold, udstyr m.m. altid en vigtig faktor.

I København finder du Amager Strandpark, hvor du har mulighed for at få fantastiske ture på SUP board. Samtidig har du selv mulighed for at præge, hvor ‘vildt’ det skal være. I lagunen er vandet mere fladt og stille, og hvis du ønsker mere udfordring, kan du tage en tur i Øresund.

I Hundested i Nordsjælland finder du Lynæs. Lynæs er et hotspot for Stand Up Paddle surfing, men også kite- og windsurfing. Med direkte adgang til Isefjord og Hesselø bugt har du selv muligheden for at præge sværhedsgraden.

Har du set dig lun på SUP surfing, men kan ikke finde ud af, hvilket board der passer bedst til dig? Hos SURFMORE vil vi gøre vores bedste for, at du finder det SUP board, der passer lige præcis til dig. Find dit SUP board her, og tag endelig kontakt hvis du har brug for hjælp.