Hvad kan jeg forvente af et efterskoleophold?

Hvis du snart skal starte på efterskole 9. klasse, så er du højst sandsynligt både nervøs og spændt. Det er uden tvivl en stor omvæltning, da du skal væk fra alt det, som du kender. Derudover ved du slet ikke, hvad det vil sige at gå på efterskole. Læs med videre her og find ud af, hvad du kan forvente af et efterskoleophold.

Den første tid vil være en smule overvældende

Den første tid på efterskolen vil være en smule overvældende. Der er mange nye ting, du skal tage stilling til, og du møder et hav af nye mennesker, som du skal bo sammen med i et år. 

Deltag aktivt i alle aktiviteterne

I starten vil der typisk være planlagt forskellige sjove aktiviteter, som vil få rystet jer sammen. Det er vigtigt, at du i denne tid deltager aktivt i alle aktiviteterne, så du hurtigere falder til og lærer de andre at kende. Desuden er det en fordel at blive på efterskolen de første weekender i stedet for at tage hjem.

Hverdagene har en meget klar struktur

En anden ting, som du skal være forberedt på, er, at hverdagene som regel har en meget klar struktur på en efterskole. Der er ydermere meget at se til i hverdagene, og du vil opleve, at der ofte er et tætpakket program. Derfor er det også vigtigt at tage hjem til dine forældre, så du kan få ladt dine batterier op en gang imellem. Det er noget, som alle vil få brug for fra tid til anden.