3 gode bud på legetøj til børneværelset

Der findes højst sandsynligt ikke et børneværelse, hvor der ikke ligger legetøj og flyder i alle kroge og hjørner. Legetøj er selvfølgelig fast inventar på et børneværelse, men det kan hurtigt fylde alt for meget. Det handler altså om at holde tungen lige i munden, når du sammen med dit barn skal udvælge, hvilket legetøj der må stå fremme på værelset, og hvilket legetøj der får lov til at sove på loftet. Denne artikel har derfor samlet tre gode bud på legetøj, som de fleste børn vil elske at have frit tilgængeligt på børneværelset.

 

Sejt dinosaur legetøj

Hvis der er noget, som næsten alle børn elsker, så er det dinosaur legetøj. Dinosaurer legetøj er en klassiker, fordi dinosaurer både er mystiske, anderledes og fantastiske fortidsdyr, som vækker en dyb fascination hos både store og små. Dinosaur legetøj afbilder både de små, nuttede og uskyldige dinosaurer, men også de store, frygtindgydende og uhyggelige af slagsen. Derfor er dinosaur legetøj også universelt, fordi det både appellerer til piger og drenge samt børn i alle aldre. Dinosaur legetøj fortæller samtidig også en historie om en dyreart, der uddøde for flere millioner år siden, men som stadig tryllebinder og fascinerer den dag i dag.

 

Stimulerende aktivitetslegetøj

Ligesom dinosaur legetøj kan stimulere barnets fascination for mystiske væsener, findes der også en type legetøj, der stimulerer forskellige sanser hos børn. Stimulerende aktivitetslegetøj er især egnet på børneværelset, hvis dit barn er mellem 0 og 12 måneder. Det er nemlig i barnets første år, at de motoriske evner og forståelse for sanser bliver udviklet. I den forbindelse kan stimulerende aktivitetslegetøj være en utrolig god hjælp. Det kan eksempelvis være et multifarvet aktivitetstæppe med lyd i. De mange farver, lydene og det indbyggede legetøj, der hænger og dingler, er med til at stimulere, udfordre og styrke både føle-, høre- og synssansen.

 

Tipi telt som hule

Som barn findes der ikke noget bedre end at lege i og med huler. Derfor er det oplagt at have en hule på børneværelset, så dit barn altid har mulighed for at kravle derind, lege og hygge sig. Du behøver endda slet ikke at være handy og kreativ for at bygge en hule, da der i dag er kommet utrolig mange fine løsninger på legetøjsmarkedet. Du kan eksempelvis købe et tipi telt, som blot skal sættes op, og så har dit barn faktisk allerede en hyggekrog. Der findes en masse forskellige slags tipier, men en god idé er at gå efter telte, hvor der medfølger en blød måtte, så det er behageligt for dit barn at kravle rundt på.