Væk nostalgien: Følg Anja og Viktors kærlighedshistorie

Er du til romantiske komedier, kender du uden tvivl filmsagaen om det umage par Anja og Viktor, der for længst har skrevet sig ind i dansk filmhistorie. Hvor den første ud af de fem film i serien, ”Kærlighed ved første hik”, er fra 1999 og har en del år på bagen, formår denne film alligevel at fortælle en evigt aktuel historie om ung kærlighed, herunder sex, i gymnasietiden.

Er du melankolsk, kan du løfte humøret ved at bingewatche de fem film i serien om Anja og Viktor. Intet får humøret højere op end et nostalgisk gensyn med den romantiske filmserie fra pre-Twilight-æraens ofte gakkede, til tider triste, men evigt fængende kærlighedshistorie.

Kan kejtede Viktor vinde Anjas hjerte?

Forkert vil det ikke være at beskrive Anja Hansen (Sofie Lassen-Kahlke) og Viktor Knudsen (Robert Hansen) som hevet ud fra en ungdomsroman. Første film i serien er netop baseret på Dennis Jürgensens debutroman med samme titel. Fra start følger vi den akavede 1.G’er Viktor, der forelsker sig i den yndige 3.G’er Anja. Herfra går det løs med både intriger, bedrag og lyst.

Følg Anja og Viktor til alteret

Over de næste fire film følger vi parret Anja og Viktor (spoilers: de finder sammen til sidst) over graviditet og hen til alteret. ”Anja og Viktor” (2001) tager fat, hvor første film slap. Efter den kommer ”Anja efter Viktor” (2003), ”Anja og Viktor – Brændende Kærlighed” (2007) og endeligt ”Anja og Viktor – I medgang og modgang” (2008). Fem fantastiske filmfortællinger.

Unikt dansk filmmagi

Som en sjov sidebemærkning kan nævnes, at du får svært ved at finde en komedie, der ligner i udlandet. Da ”Kærlighed ved første hik” i 2009 fik en amerikansk filmatisering under navnet ”The First Time”, endte filmen med at få R-rating og ikke at blive vist i amerikanske biografer.

Årsagen var efter sigende den bramfrie tone, filmen havde over for sexspørgsmål.