Få dit barn med ind over hjemmeplanlægningen

Det kan være en stor mundfuld at stå for planlægningen af en hel families hverdag. Som forælder er dette en typisk opgave. Er der små børn i hjemmet, vil alle deres planer og aftaler ligeledes sortere under forældrene, hvilket kræver et meget stort overblik. Overblik og planlægningen er dog også en evne, som hurtigt er klogt at lære videre til dine børn. Du vil derfor her blive præsenteret for, hvordan du inddrager dine børn i planlægningen i hjemmet på en sjov måde.

Tydeliggør jeres planer i børnehøjde

Mange børn lærer bedst gennem illustrationer og konkrete værktøjer. En god måde at inddrage dine børn i planlægningen derhjemme, kan derfor være at investere i en glastavle, som I kan have hængende i køkkenet eller et andet synligt sted i hjemmet. På den måde kan du og dine børn snakke om tavlen både aften før og på dagen, hvor eventuelle arrangementer finder sted. Det indleder til dialog mellem dig og børnene, så de føler, at de også har noget at sige, samtidig med at det bliver nemmere for dem også at følge med i, hvad der skal ske i løbet af ugen.

Tag snakken over maden

Har I ikke plads til en glastavle, er der stadig rig mulighed for at inddrage børnene, når der skal lægges planer i husstanden. De fleste spiser mindst ét måltid mad sammen om dagen, og typisk vil dette være om aftenen. Brug denne dyrebare tid med familien, til først at tage en runde, hvor alle fortæller om deres dag. Herefter er der mulighed for at fortælle, om der er nogen, der er blevet tilbudt legeaftaler eller har hørt om skole- eller fritidsarrangementer, som der også skal deltages i. Børnene vil straks få mere indflydelse på planerne i kommende uger, samtidig med at de lærer, hvordan de planlægger og får tid til alt det de gerne vil.