Er du helt klar til at have en kat?

Husdyr er levende væsner, og vi skal være fuldstændig klar på arbejdet, inden vi vælger at bringe dem ind i vores liv med alt, hvad det indebærer. Når det er sagt, så at det godt at have styr på småtingene og alt det løse, inden man byder det lille nye væsen ind i sit hjem.

Udstyr og overskud

Har man besluttet sig for at byde en kat velkommen i hjemmet, så er det vigtigt at have styr på alt det praktiske, inden hjemmets nyeste beboer flytter ind. Det kan være en ide lige at tjekke op på, hvad kravene er med halsbånd til katte, kattelem i dørene og udstyr som kattebakke, spise- og drikkeskåle og foder. Alt sammen noget, der helst skal være i orden, inden katten flytter ind. Og så er det vigtigt at vide, om man har overskuddet til at passe – og blive ved med at passe katten. Som ejer er man ansvarlig og ansvaret for et husdyr skal man tage på sig, også hvis det skulle blive hårdt eller hvis der på et tidspunkt bliver brug for dyrlæge. Har man først sagt ja, så varer det ja ved. Og det kan være en kæmpe gave at have kat, så længe man sørger for, at det lille væsen har det godt, har mulighed for at komme ud og får opfyldt sine behov.

Pasning og planlægning

Hvad gør man, hvis man skal på ferie, og katten skal blive hjemme? Inden du anskaffer dig en kat, så tjek op på, at der også er mulighed for, at den kan blive passet af nogen, så du også kan være væk fra huset i flere dage, hvis lejligheden byder sig. Katten skal stadig fodres, også når man er på ferie, og det er vigtigt at kunne planlægge sig ud af, så katten ikke skal med på alverdens rejser.