Sådan gør du dit barns natterutine til en positiv oplevelse

Synes du og dit barn, at det svært at finde fælles konsensus omkring sengetid og natterutine? Da er der her nogle tips til at vende den kamp om til noget, som I begge vil finde hyggeligt. Det behøver nemlig slet ikke at være nogen konflikt, men i stedet bør det være en tid, I begge føler jer trygge i og nyder og hygger med.

En struktureret rutine

Det gælder allerførst om at have nogle faste regler og rækkefølger for, hvordan tingene skal forløbe, mens der gøres klar til den vigtige nattesøvn. Du vil her kunne finde nattøj til både små, lidt større og endnu større børn. Nattøj er en af de dele af natterutinen, du kan give dit barn et behageligt forhold til ved at lære dem at associere det med at ligge i deres komfortable nattøj under den varme dyne i deres værelse, hvor der evt. kan være en hyggespredende natlampe. Hvis du sørger for at bibeholde en positiv stemning omkring natterutinen, vil det garanteret lykkes meget bedre at få lagt dit barn glad i seng, end hvis der bliver skændtes pga. forskellige tempi og rækkefølger at gøre tingene i og på. Barnet vil desuden forbinde nattøj med at sove, hvis det er det samme eller lignende, de får på hver aften, når de skal til at sove.

Afhjælp de aktuelle problemer

Det handler dybest set bare om at gøre det til en hyggelig ting at skulle sove. Hvis dit barn eksempelvis ikke bryder sig om at skulle have børstet tænder, kan du prøve at synge en beroligende sang eller nynne en melodi imens. Synes dit barn, at det er kedeligt at skulle sove, kan I aftale, at du læser godnathistorie, indtil de er faldet i søvn. Ofte falder børn hurtigt i søvn. Det er kvalitetstid, I begge vil sætte pris på senere.