3 ting du skal vide, før du køber hundeforsikring

hvalp-hunde-forsikring-koebstaederne

Der findes mange hundeforsikringer på markedet, og de adskiller sig ikke voldsomt i pris. Så hvilken skal du vælge? Se her, hvad du skal være obs på.

Vælg en fuld hundeforsikring

Som hundeejer er det lovpligtigt, at du har en hundeansvarsforsikring fra den dag, du overtager din hund. Den koster ikke meget – typisk mellem 350 kr. og 500 kr. om året, og derfor er der nogle, der i første omgang nøjes med den.

Men hundeansvarsforsikringen dækker dog kun erstatningen, hvis din hund gør skade på andre mennesker, deres dyr eller deres ejendom. Et godt eksempel kunne være, at din hund bider en forbipasserende i benet, eller den løber ud på gaden og vælter en cyklist.

Vil du også have dækket dyrlægeudgifterne, hvis din hund bliver syg eller kommer ud for en ulykke, skal du have det, man i daglig tale kalder en fuld hundeforsikring. Den inkluderer nemlig både hundeansvarsforsikring og syge- og ulykkesforsikring. Prisen på en fuld hundeforsikring ligger mellem 1.550 kr. og 3.100 kr. om året og afhænger af din hunds race.

Vælg en hundeforsikring med lav selvrisiko

Når du køber hundeforsikring, skal du holde et vågent øje med selvrisikoen, dvs. den andel af dyrlægeregningen, du selv skal betale.

Dyrlægeregninger løber nemlig hurtigt op. Fx koster det gerne 2.000 kr. eller mere bare at få taget et røntgenbillede, mens en operation kan koste langt over 10.000 kr.

Derfor er der ikke meget vundet ved en hundeforsikring med høj selvrisiko. Vælg i stedet en med lav selvrisiko. Så slipper du for at bekymre dig om regningen, når du mest af alt er bekymret for din hund.

Vælg en forsikring med fri adgang til dyrlæge

Nogle hundeforsikringer inkluderer også fri adgang til online dyrlæge, uden at du skal have penge op af lommen. På den måde kan du starte med at tage en video-konsultation og få en professionel vurdering, før du booker tid hos din sædvanlige dyrlæge.

Du kan også bruge en online dyrlæge, når du bare har helt almindelige spørgsmål om din hunds kost, adfærdsændringer, eller hvis du savner gode råd til hundetræning. En sådan konsultation hos dyrlægen koster nemt over 700 kr. Med andre ord er prisen for hundeforsikringen hurtigt tjent ind her.